Založ si blog

Dôležitosť poznania o opätovnom vtelení

Nikto nepochybuje, že poznanie má pozitívny dopad na ľudský život. Správne poznanie ho totiž môže robiť lepším, krajším a ľahším. I keď naša civilizácia oceňuje poznanie a poznávanie, predsa len má značné medzery v tých najzásadnejších a najdôležitejších veciach nášho života. Vo veciach, ktoré majú na naše bytie rozhodujúci vplyv. No a jednou z takýchto vecí je znalosť o zákonitosti opätovných príchodov človeka na túto zem.

Ako by mohol takýto druh poznania prispieť k pozdvihnutiu etiky, morálky, ľudskosti a väčšej ohľaduplnosti ľudí k ľuďom v bežnom, praktickom živote? Ako by mohol urobiť náš život krajším a lepším?

Všeobecné pochopenie, prijatie a akceptovanie zákonitosti opätovných príchodov človeka na túto zem by malo určite nesmierne pozitívny dosah na celú našu spoločnosť.

Istý ateisticky založený človek sa k tejto téme vyjadril nasledovne: „Pokiaľ by naše opätovné vtelenia na na zem existovali, malo by samozrejme takéto viac životné plánovanie a zmýšľanie prednosť pred jedno životným. Žiaľ, ja som ateista a na ďalšie životy neverím, rovnako ako ani v Stvoriteľa nie, nuž mi neostáva nič iného, ako sa podľa toho zariadiť. Čiže myslieť na to, aby som dosiahol materiálny blahobyt pre seba v tomto živote a to čo najskôr. Lebo život po päťdesiatke si už človek určite nemôže tak užívať, ako povedzme život po dvadsaťpäťke.“

Táto krátka úvaha dokonale vystihuje podstatu celého problému, spočívajúcu v úzko ohraničenom a sebecky materialistickom prístupe k životu ateisticky zameraných ľudí, ktorí sú presvedčení, že na zemi prežijú iba tento svoj jediný súčasný pozemský život. Tomu potom zodpovedajú ich hodnoty, postoje a všetko ich celoživotné snaženie.

Poznanie o opätovných vteleniach na zem je vedením o nepodplatiteľnej Spravodlivosti, ktorá vládne v našom stvorení. No a práve miera tohoto vedenia má veľký a nezanedbateľný vplyv na postoj človeka k vlastnému životu i na jeho postoj k iným ľuďom. Čiže na to, čo možno nazvať základnými prejavmi ľudskosti človeka voči človeku.

Uveďme si príklad: Istý podnikateľ bezohľadne okráda svojich zamestnancov. Odmena za prácu, ktorú im dáva totiž predstavuje iba zlomok hodnoty, ktorú jeho zamestnanci v skutočnosti vyprodukujú a tento takzvaný plat im sotva stačí na pokrytie ich najzákladnejších ľudských potrieb.

Majiteľ firmy teda neprimeraným spôsobom bohatne na úkor iných a to tak, že ich v podstate okráda, pričom z hľadiska pozemských zákonov je je to úplne v poriadku. Ba práve naopak, pozemské zákony podobné zaobchádzanie s ľuďmi ešte podporujú.

Svetskú spravodlivosť a jej zákony teda možno pokriviť a zmanipulovať, avšak v nijakom prípade to už nie je možné urobiť so zákonmi univerza. Až sem totiž ľudská bezohľadnosť a vypočítavá chamtivosť nesiaha.

Účinky spomínaných spravodlivých zákonov sa prejavia tak, že dotyčný bude musieť po svojej smrti „na vlastnej koži“ prežívať všetko utrpenie, ktoré spôsoboval iným. A vlákna jeho osudu ho pri ďalšom pozemskom vtelení neomylne privedú presne do takých pomerov, v ktorých bude musieť on sám trpieť núdzou a nedostatkom, aby aj pozemsky až do špiku kostí osobne precítil, aké je niečo podobného ponižujúce a bolestné. Aby si na základe vlastného utrpenia uvedomil, že klamať a okrádať ľudí je zlé a nesprávne.

Takto prísne a nepodplatiteľne funguje univerzálna spravodlivosť, obsiahnutá v logike opätovných pozemských príchodov, ktorá samotná je dôsledkom jedného z najzákladnejších Zákonov univerza – Zákona spätného účinku. Ten hovorí: Kto čo zaseje, to aj bezpodmienečne zožne! Alebo ako vraveli naši predkovia: Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. Alebo: Božie mlyny melú pomaly, ale isto! To teda znamená, že spravodlivá odplata nás určite neminie. Ak sa nám jej nedostane ihneď, tak určite po smrti, alebo až potom v ďalšom pozemskom živote.

Ak by teda rôzni podnikatelia, majitelia firiem, politici, štátnici a koniec koncov celá spoločnosť vedela o týchto skutočnostiach, ak by sa o nich otvorene hovorilo, mnohí z tých, ktorí dnes konajú nečestne a v ktorých ešte zostali zbytky svedomia, by sa určite nad tým zamysleli. A na základe svojich úvah by potom prehodnotili svoj postoj k druhým v duchu omnoho väčšej ľudskej ústretovosti a ohľaduplnosti.

No a pre všetkých tých, ktorí tieto veci chápať nechcú, ktorí ich ignorujú a nehodlajú sa nad nimi zamýšľať, pre všetkých tých platí nasledovné:

Váš smiech, založený na plači a strádaní iných sa zmení v plač! Vaše bohatstvo, založené na okrádaní iných sa zmení v žalostnú núdzu! Lebo čokoľvek zlé ste učinili iným, to budete musieť jedného dňa prežiť na svojej vlastnej koži! Taká je totiž železná spravodlivosť, ktorej uniknúť nie je v silách nikoho na tejto zemi.

Vedz preto každý, kto páchaš zlo akéhokoľvek druhu, že pokiaľ si ty pokojne spíš a všemožne užívaš, železné zákony Božej spravodlivosti spriadajú v tichosti nitky tvojho osudu tak, že jedného dňa ťa tvrdo a bolestivo udrie presne to isté zlo, ktoré si ty sám spôsoboval iným. Tým si môžeš byť ty slepý a hluchý človeče, už teraz viac ako stopercentne istý!

O jasnovidnosti každého z nás

11.06.2015

Takmer každému z nás sa párkrát za život prihodilo, že mal nejakú predtuchu, ktorá sa vzápätí vyplnila. Alebo si položil otázku, na ktorú síce racionálne nebolo ako odpovedať, ale on napriek tomu odpoveď jednoducho vedel. Človeku sa tu a tam poodkryje rúška a nechá mu nahliadnuť do neznáma. Do rovín, ktoré sú síce neoddeliteľnou súčasťou našich životov, ale my [...]

Telenovely ako prejav trápnosti nášho života

08.06.2015

Mnoho ľudí sa pozerá na telenovely, ale iba málokto sa z nich sám pre seba vynasnažil vyvodiť nejaké hlbšie ponaučenie. Ponaučenie pre život, ktorý žijeme a ktorému práve telenovely nastavujú určité zrkadlo. Zrkadlo, v ktorom môžeme uvidieť svoju vlastnú tvár, alebo lepšie povedané, prázdnotu svojho vlastného života. S veľkou pravdepodobnosťou už asi každý [...]

Nakoľko nekompromisné sú prírodné zákony?

04.06.2015

Všetko, čo sme dosiahli z hľadiska vedecko technického pokroku, bolo dosiahnuté na základe znalosti prírodných zákonov. Prvé, čo bolo teda v tomto smere treba urobiť, bolo dosiahnutie zodpovedajúcej hĺbky, kvality a úrovne poznania, na základe čoho mohlo napokon dôjsť k celkom praktickému využitiu prírodných zákonov. Napriek všetkým našim vedecko technickým úspechom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 113185x
Priemerná čítanosť článkov: 2695x

Autor blogu

Kategórie