Založ si blog

Morálna skazenenosť ako norma?

Skúsme sa detailnejšie pozrieť na dnešný svet mužov z hľadiska vyšších zákonitostí. No a jednou z takýchto zákonitostí, či dokonca požiadaviek je Čistota. Čistota, ktorá patrí okrem Lásky a Spravodlivosti k základným atribútom Stvoriteľa a to znamená, že jej zachovávanie je Stvoriteľom požadované od všetkých tvorov, ktoré smú žiť v jeho stvorení.

Ide tu však o vec, patriacu medzi najvýraznejšie slabiny mužského pokolenia. A nakoľko kontroverzný a rozporuplný vzťah mužov k požiadavke Čistoty bol konštantným počas celej histórie ľudstva, predniesol svojho času na túto tému Ježiš nasledovné slová:

Ak vám bolo kedysi povedané – nescudzoložíš, dnes už musíte vedieť, že každý, kto žiadostivo vzhliadne na ženu, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci. Chráňte sa preto hriechu cudzoložstva!

Ak ťa teda k nemu zvádza tvoje oko, vylúpni ho a odhoď ďaleko od seba, lebo je pre teba tisíckrát lepšie, ak bez oka vojdeš do života, ako skončiť s obomi očami v záhube.

A ak ťa k hriechu zvádza tvoja ruka, odtni ju a odhoď ďaleko od seba, lebo je pre teba tisíckrát lepšie vojsť do života bez jednej ruky, ako skončiť s obomi rukami v záhube.“

Po zemi chodia tisícky mužov s obomi očami a s obomi rukami, avšak ich vlastný vnútorný život, znečistený myšlienkovým a citovým cudzoložstvom ich predurčuje k zatrateniu. A to preto, lebo sa laxne stavali voči požiadavke Čistoty vo stvorení, ktorá jednou z nekompromisných požiadaviek voči všetkému, čo v ňom jestvuje.

Malý je pozemský človiečik pred Stvoriteľom! Maličký je pred Jeho Vôľou a jeho Zákonmi, i keď on sám si pyšne vykračuje po zemi, cítiac sa byť neobmedzeným pánom. Z hľadiska celkového diania v obrovskom celku univerza však veľmi rýchlo pominie kratučký okamžik jeho pozemského života a úbohý, malý človiečik, ktorý si o sebe myslel že je pánom, bude nekompromisne vtiahnutý do železných mlynov veľkej Spravodlivosti vševládneho Boha. V nich sa mu dostane presne takej odmeny, akú si svojim prístupom k Jeho Zákonom zaslúžil. Dostane sa mu teda i ovocia toho, ako stál voči požiadavke Čistoty, nastolenej voči všetkému, čo smie jestvovať.

Cudzoložné, nečisté a nízkou zmyselnosťou presiaknuté mužské pokolenie zamysli sa nad sebou samým! Zamysli sa nad svojim vnútorným životom, nad svojimi citmi a myšlienkami, ako i nad svojimi slovami a činmi, ktoré sú presiaknuté cudzoložstvom a vnútornou, skrytou, ale Stvoriteľovi a jeho Zákonom očividnou citovou a myšlienkovou nečistotou.

Uvažuj o tom, aký asi bude musieť byť tvoj osud, ak sa takto príkro protivíš Najvyššiemu? Vynalož preto všetku svoju silu k zmene vlastného cítenia a myslenia, ktoré sa musia stať čistými a ušľachtilými. Inak s najväčšou pravdepodobnosťou nebudeš môcť počítať s ničím dobrým! Iba s ovocím tvojho nesprávneho postoja k princípu Čistoty, ktorému si sa tak spreneveroval. Lebo v Spravodlivosti Najvyššieho je pevne zakotvené, že čo kto zaseje, to bude musieť aj zožať. Aká teda asi bude tvoja žatva?

Zo všetkých síl sa preto treba snažiť udržiavať krb svojich myšlienok čistý! V tom jedinom sa totiž skrýva lepší a krajší budúci osud každého z nás. Osud naplnený šťastím, radosťou a mierom.

Sme schopní stať sa ho hodnými? Je to iba na nás!

O jasnovidnosti každého z nás

11.06.2015

Takmer každému z nás sa párkrát za život prihodilo, že mal nejakú predtuchu, ktorá sa vzápätí vyplnila. Alebo si položil otázku, na ktorú síce racionálne nebolo ako odpovedať, ale on napriek tomu odpoveď jednoducho vedel. Človeku sa tu a tam poodkryje rúška a nechá mu nahliadnuť do neznáma. Do rovín, ktoré sú síce neoddeliteľnou súčasťou našich životov, ale my [...]

Telenovely ako prejav trápnosti nášho života

08.06.2015

Mnoho ľudí sa pozerá na telenovely, ale iba málokto sa z nich sám pre seba vynasnažil vyvodiť nejaké hlbšie ponaučenie. Ponaučenie pre život, ktorý žijeme a ktorému práve telenovely nastavujú určité zrkadlo. Zrkadlo, v ktorom môžeme uvidieť svoju vlastnú tvár, alebo lepšie povedané, prázdnotu svojho vlastného života. S veľkou pravdepodobnosťou už asi každý [...]

Nakoľko nekompromisné sú prírodné zákony?

04.06.2015

Všetko, čo sme dosiahli z hľadiska vedecko technického pokroku, bolo dosiahnuté na základe znalosti prírodných zákonov. Prvé, čo bolo teda v tomto smere treba urobiť, bolo dosiahnutie zodpovedajúcej hĺbky, kvality a úrovne poznania, na základe čoho mohlo napokon dôjsť k celkom praktickému využitiu prírodných zákonov. Napriek všetkým našim vedecko technickým úspechom [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 112722x
Priemerná čítanosť článkov: 2684x

Autor blogu

Kategórie