Založ si blog

Odpovede na základné otázky ľudského bytia

Kým ako ľudia vlastne sme, kde je náš pôvod a čo je zmyslom nášho bytia? V odpovediach na tieto dôležité otázky by mal mať jasno každý z nás. A práve z toho dôvodu, aby sme k onomu objasneniu aspoň trochu prispeli vznikol nasledovný text.

Kde má teda človek svoj pôvod? Kde má pôvod ľudský duch, čiže to najskrytejšie jadro každého z ľudí?

Náš pôvod je v duchovnej ríši, nazývanej aj rajom. Tam sa všetko zachvieva iba podľa Vôle Najvyššieho. V raji žijú ľudskí duchovia, ktorí túto Vôľu plne rešpektujú a podľa nej sa bezvýhradne riadia. Oni však nie sú tými, ktorí prichádzajú na zem a rodia sa v pozemských telách.

Okrem nich sa tam totiž nachádzajú ešte aj iní, nezrelí ľudskí duchovia, alebo lepšie povedané, nezrelé ľudské duchovné zárodky, ktoré potrebujú duchovne dozrieť. Vo vysokom tlaku Svetla, nachádzajúcom sa v duchovnej ríši je to pre nich ale nemožné. Jediný spôsob, akým môžu dospieť k plne seba vedomej duchovnej osobnosti je pre nich cesta nadol, do hmotnej časti stvorenia, kde je tlak Svetla omnoho menší. Tu, v hmotnosti, môžu duchovné zárodky dozrievať a vyskúšať si život podľa vlastnej, slobodnej vôle. Tu môžu dozrievať v rozpoznávaní správneho od nesprávneho a naučiť uprednostňovať iba správne a vyhýbať sa nesprávnemu.

Čo je však správne a čo nesprávne, alebo inak povedané, čo je dobré a čo zlé? Dobré a správne je iba to, čo sa zachvieva vo Vôli Najvyššieho, pretože jedine táto Vôľa je absolútne dokonalá. Chybné, nesprávne a teda aj zlé je to, čo vo svojom jednaní nerešpektuje túto Vôľu a tým sa stavia proti nej.

No a keďže, ako už bolo spomenuté, v raji sa všetko radostne zachvieva iba vo Vôli Najvyššieho, musia byť ešte nezrelé duchovné zárodky vypudené z raja, a to smerom nadol, do hmotného sveta, kde majú dozrieť v samostatné duchovné osobnosti. Osobnosti, ktoré na vlastnom prežití spoznali, že nie ich svojvoľnosť, ale iba život podľa Vôle Najvyššieho im môže zaručiť radosť, mier a šťastie.

Je tomu tak z toho dôvodu, že jedine Božia Vôľa je dokonalá, kým ľudská vôľa naopak nedokonalá, a to v praxi znamená, že ľuďom musí život podľa ich vlastnej vôle nevyhnutne prinášať iba nedokonalosť, nespokojnosť a nenaplnenie. No a nezrelí ľudskí duchovia, žijúci v hmotnosti majú potom na základe rôznych bolestných prežití a skúseností nakoniec pochopiť, že šťastný, spokojný a vyrovnaný život je možný iba podľa Vôle Stvoriteľa.

Kto dospeje k tomuto zásadnému poznaniu a naučí sa vo svojom živote naozaj žiť podľa Vôle Najvyššieho, čo začína v prvom rade jej dokonalým poznaním, ten sa potom môže vrátiť naspäť do raja, odkiaľ kedysi, ako tejto zásadnej skutočnosti si nevedomý vyšiel a kam sa potom, ako plne vedomý si tejto rozhodujúcej pravdy môže vrátiť naspäť. Môže sa tam teda vrátiť jedine v prípade, že sa celým svojim životom, svojim myslením cítením, rečou a jednaním trvale vradil do Vôle svojho Stvoriteľa.

Pokým to nepochopí a vo svojom živote aj plne nezrealizuje, dovtedy musí prebývať v hmotnosti a byť v nej vystavený rôznym druhom utrpenia, ktoré presne zodpovedajú miere jeho odklonu od poznania a od života podľa Vôle Najvyššieho.

Náš život v hmotnosti je teda akousi školou pre skutočný, večný život v raji a našou úlohou je byť dobrými žiakmi, dosiahnuť tento cieľ a tak naplniť zmysel vlastného bytia.

O jasnovidnosti každého z nás

11.06.2015

Takmer každému z nás sa párkrát za život prihodilo, že mal nejakú predtuchu, ktorá sa vzápätí vyplnila. Alebo si položil otázku, na ktorú síce racionálne nebolo ako odpovedať, ale on napriek tomu odpoveď jednoducho vedel. Človeku sa tu a tam poodkryje rúška a nechá mu nahliadnuť do neznáma. Do rovín, ktoré sú síce neoddeliteľnou súčasťou našich životov, ale my [...]

Telenovely ako prejav trápnosti nášho života

08.06.2015

Mnoho ľudí sa pozerá na telenovely, ale iba málokto sa z nich sám pre seba vynasnažil vyvodiť nejaké hlbšie ponaučenie. Ponaučenie pre život, ktorý žijeme a ktorému práve telenovely nastavujú určité zrkadlo. Zrkadlo, v ktorom môžeme uvidieť svoju vlastnú tvár, alebo lepšie povedané, prázdnotu svojho vlastného života. S veľkou pravdepodobnosťou už asi každý [...]

Nakoľko nekompromisné sú prírodné zákony?

04.06.2015

Všetko, čo sme dosiahli z hľadiska vedecko technického pokroku, bolo dosiahnuté na základe znalosti prírodných zákonov. Prvé, čo bolo teda v tomto smere treba urobiť, bolo dosiahnutie zodpovedajúcej hĺbky, kvality a úrovne poznania, na základe čoho mohlo napokon dôjsť k celkom praktickému využitiu prírodných zákonov. Napriek všetkým našim vedecko technickým úspechom [...]

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 112821x
Priemerná čítanosť článkov: 2686x

Autor blogu

Kategórie