Založ si blog

Kliatba ustavičného zahmlievania Pravdy

Na svojej osobnej ceste k Pravde sa musí človek naučiť deliť obrovské množstvo duchovných informácií, ktoré nás môžu priam zahltiť, do dvoch základných kategórií. Na informácie zásadného významu, majúce rozhodujúci vplyv na duchovný rast a na informácie, alebo skôr zaujímavosti, ktorých poznanie, prípadne nepoznanie nemá v zmysle priamej cesty nahor takmer žiaden význam.

A práve dnešná doba sa vyznačuje prílevom nesmierneho množstva informácií, teda aj duchovných, v ktorých sa môžeme bez správneho výberu priam utopiť a paradoxne, predsa zostaneme smädní, pretože skutočnej, osviežujúcej a občerstvujúcej Pravdy v nich skoro vôbec niet, alebo iba kde tu zopár kvapiek.

Prebytok duchovných informácií v dnešnej dobe je však svedectvom pokrivenosti človeka, ktorý chce dychtivo vedieť stále viac, pričom skĺzava do povrchnosti a prehliada to najpodstatnejšie. Tie tisícky kníh, tiesniacich sa na policiach s ezoterickou literatúrou v kníhkupectvách nie je v podstate ničím iným, ako pomníkom ľudskej pýchy a domýšľavosti, ktoré neraz iba mätú vážne hľadajúcich a znemožňujú im nájsť skutočnú Pravdu, vyznačujúcu sa prostotou a jednoduchosťou.

Len sa totiž hlbšie zamyslime nad skutočnosťou, že veľkému Tvorcovi univerza stačili na vyjadrenie Jeho Vôle a požiadaviek voči ľudstvu dve kamenné tabule Desatora. Taktiež po pôsobení jeho Syna Ježiša zostali štyri útle spisy evanjelií, ktoré spolu dovedna tvoria knižku neveľkého rozsahu.

Žiaľ pýcha a domýšľavosť ľudí zahmlili prostotu a jednoduchosť Pravdy, prichádzajúcej zo Svetla a v množstve kníh, výkladov a traktátov sa nakoniec táto Pravda stratila.

Vzhľadom k poznaniu povahy ľudí však bolo takéto niečo zo Svetla predvídané. Bolo predvídané že tak, ako židia pod množstvom svojich vlastných ľudských rozumových „právd“ pochovali Pravdu prinesenú Mojžišom, že práve takýmto spôsobom raz kresťania pod nánosom dogiem a teologickej učenosti raz pochovajú čistý jas Kristovej náuky.

Ako jedna z veľkých milostí bol preto ústami Krista zasľúbený príchod Ducha Pravdy. Osoby, ktorá má ľuďom darovať v čase najväčšieho, nimi vytvoreného zmätku opäť čistú a neskalenú Pravdu. Má sa tak stať tretí, posledný krát a táto Pravda bude predstavovať jedinú cestu k Svetlu. Cestu von z bludiska falošných názorov, pojmov, dogiem, duchovných senzácií a dezinformácií, pútajúcich a zadržiavajúcich ľudí v ich skutočnom duchovnom vývoji. Hľadať a nájsť túto Pravdu, pochopiť ju a naučiť sa podľa nej žiť je momentálne tým najdôležitejším, čo jestvuje v našom živote.

O jasnovidnosti každého z nás

11.06.2015

Takmer každému z nás sa párkrát za život prihodilo, že mal nejakú predtuchu, ktorá sa vzápätí vyplnila. Alebo si položil otázku, na ktorú síce racionálne nebolo ako odpovedať, ale on napriek tomu odpoveď jednoducho vedel. Človeku sa tu a tam poodkryje rúška a nechá mu nahliadnuť do neznáma. Do rovín, ktoré sú síce neoddeliteľnou súčasťou našich životov, ale my [...]

Telenovely ako prejav trápnosti nášho života

08.06.2015

Mnoho ľudí sa pozerá na telenovely, ale iba málokto sa z nich sám pre seba vynasnažil vyvodiť nejaké hlbšie ponaučenie. Ponaučenie pre život, ktorý žijeme a ktorému práve telenovely nastavujú určité zrkadlo. Zrkadlo, v ktorom môžeme uvidieť svoju vlastnú tvár, alebo lepšie povedané, prázdnotu svojho vlastného života. S veľkou pravdepodobnosťou už asi každý [...]

Nakoľko nekompromisné sú prírodné zákony?

04.06.2015

Všetko, čo sme dosiahli z hľadiska vedecko technického pokroku, bolo dosiahnuté na základe znalosti prírodných zákonov. Prvé, čo bolo teda v tomto smere treba urobiť, bolo dosiahnutie zodpovedajúcej hĺbky, kvality a úrovne poznania, na základe čoho mohlo napokon dôjsť k celkom praktickému využitiu prírodných zákonov. Napriek všetkým našim vedecko technickým úspechom [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 113155x
Priemerná čítanosť článkov: 2694x

Autor blogu

Kategórie