Založ si blog

Z tajomstiev numerológie

Chcete lepšie porozumieť sebe samým? Chcete lepšie spoznať niekoho iného? Chcete vedieť, aké máte vlastnosti a schopnosti? Jedna z ciest je urobiť si test osobnosti, ďalšou cestou môže byť numerológia. Niekto ju miluje, niekto ju odsudzuje. Rozhodnutie je len na vás. Ja jej zástancom nie som a ani to vyhodnotenie sa na mňa nehodí, ale bolo by škoda nezoznámiť sa s týmto pohľadom.

Numerológia je náuka zaoberajúca sa číslami. Každé číslo vibruje na určitej frekvencii a tieto vibrácie potom na vás majú vplyv. Vibračné sila jednotlivých čísel ovplyvňuje nielen to, akú má dotyčný človek povahu, ako sa správa, ale aj smer, ktorým sa bude daný človek uberať.

Numerológia vám dáva informácie o vašich silných aj slabých stránkach a upozorňuje vás na to, ako možno niektoré sily využiť k vášmu prospechu a ako sa naopak brániť silám nežiaducim. A práve z dátumu narodenia sa vďaka numerológii môžete dozvedieť celú radu pre vás dôležitých informácií.

Vypočítajte si svoje životné číslo a dozviete sa, akí ste!

Životné číslo získate súčtom jednotlivých čísel z dátumu vášho narodenia. Výsledné číslo potom zredukujte na číslo od 1 do 11. Číslo 10 sa ešte ďalej redukuje, číslo 11 nie.

Príklad výpočtu životného čísla

Dajme tomu, že ste narodení dňa: 22. 6. 1975

Životné číslo sa spočíta nasledovne: 2 + 2 + 6 + 1 + 9 + 7 + 5 = 32 = 3 + 2 = 5

Vaše životné číslo je teda 5.

Čo jednotlivé čísla v numerológii znamenajú?

číslo 1

Ľudia so životným číslom jedna majú v povahe sklony k vodcovstvu, nezávislosti a zvedavosti. O všetko sa zaujímajú, všetko chcú vyskúšať. Majú odvahu, sú aktívni a dominantní. Sú často veľmi úspešní nielen v osobnom, ale aj v pracovnom živote. V mladosti sa osoby narodené v znamení jedničky musia podriaďovať rozhodnutiam a prianím svojho okolia. Počas života však v sebe nájdu potlačovanú sebadôveru, nadobudnú veľké sily a naučia sa presadiť. Táto skupina ľudí však má aj negatívne vlastnosti. Bývajú dosť tvrdohlaví, niekedy nadradení nad ostatnými, váhaví a z tohto dôvodu sa im môže dostávať menšej pomoci okolia.

číslo 2

Osoby, ktorým vyšlo životné číslo dva, bývajú väčšinou veľmi láskavé. Vedia dobre načúvať druhým. Sú pre nich veľmi dôležité vzťahy medzi ľuďmi, či už ide o partnera alebo o priateľov. Ľudia v znamení čísla dve majú vyvinutú intuíciu, sú veľmi úspešní pri rokovaní. Okolie má takéto osoby rado. Okrem vyššie spomínaných pozitívnych vlastností sú títo ľudia tiež veľmi trpezliví. Na všetko však potrebujú kľud a pohodu, nie stres. So stresom sa zle vyrovnávajú. Týmto ľuďom ale chýba odvaha. Nesmú sa zbytočne zaoberať malichernosťami ani upadať do pasivity.

číslo 3

Číslo tri prisudzuje osobám s týmto životným číslom originalitu, tvorivosť a značnú mieru predstavivosti. Ľudia s trojkou nemajú radi monotónnosť. Okrem týchto vlastností majú tieto osoby aj vysokú inteligenciu. Navyše neznášajú nudu, vedia byť vtipní a tým na seba strhávajú pozornosť. Komunikácia je pre osoby so životným číslom tri nevyhnutnou súčasťou ich životov. Milujú spoločnosť, prirodzene sa v nej prejavujú, vedia sa spontánne baviť. Trojky bývajú voči svojmu okoliu kritické. V niektorých prípadoch by im trocha diplomacie v rokovanie neuškodilo.

číslo 4

Štvorky sú veľmi pracovité osoby, všetko si vždy starostlivo naplánujú. Držia sa už zabehnutých pravidiel. Milujú systematickosť a usporiadanosť. Vzhľadom k tomu, že sa jedná o fyzické číslo, chcú tieto osoby vidieť vo všetkom hmatateľné výsledky. Tiež sa rady realizujú v činnostiach, kde vynikne ich fyzická zdatnosť či obratnosť. Títo ľudia prežívajú svoj ​​život veľmi intenzívne. Majú veľmi dobrú pamäť a preto si pamätajú, či im v minulosti niekto ublížil. Jedná sa skôr o introvertov, ktorí si riešia svoje problémy a starosti vnútri seba. Svet často vidia len v čiernobielych farbách. Štvorky trpia vďaka nahromadenému napätiu často zdravotnými problémami, ako je migréna a žalúdočné ťažkosti. Preto je potrebné, aby tieto osoby všetko nahromadené napätie a negatívne pocity ventilovali zo svojho tela preč.

číslo 5

Tí z vás, čo sa narodili v znamení čísla päť, sú predurčení slobode. Títo ľudia milujú cestovanie, voľnosť a dobrodružstvo. Pohyb je pre nich bežnou súčasťou ich životov. Päťky nechcú byť zväzované žiadnymi pravidlami, preto sa od nich snažia vždy a za každú cenu odpútať. Ďalšími znakmi osôb s číslom päť je to, že milujú zmeny. Ak teda dokážu využiť svoju energiu, môžu vyniknúť vo všetkých činnostiach, do ktorých sa pustia. Aj päťka má v sebe vodcovské sklony. Dajte si však pozor na to, aby ste nepodliehali vašim okamžitým nápadom. Dávajte si tiež pozor na nehody a na sklon k nervozite a nepokoju.

číslo 6

Ľudia s číslom šesť majú veľmi dobré predpoklady k spokojnému partnerskému alebo rodinnému životu a budovaniu domova. Šestky potrebujú lásku, náklonnosť a uznanie. Práve tieto veci sú základnými piliermi ich životov. Narodení v tomto čísle stoja často pred rozhodnutím, akou cestou sa dať. Na jednej strane túžia po harmónii vzťahu, na druhej strane bojujú s pokušením. Šestky musia často bojovať so svojou vlastnou vôľou a s rozvojom svojej vlastnej sebadôvery. Pozor by ste si mali dať predovšetkým na svoju nerozhodnosť, na túžbu po dokonalosti a nedotklivosť.

číslo 7

Sedmičky dávajú v živote prednosť osobnej skúsenosti pred radami, ktoré im niekto dá. Všetko si chcú vyskúšať na vlastnej koži a urobiť si na vec vlastný názor. Sú prirodzene múdre. Preferujú duševnú prácu pred prácou fyzickou. Majú zvláštnu schopnosť súcitiť s ľuďmi a vedieť ich uzdravovať. Ich hlavným rysom je totiž nadanie v oblasti liečiteľstva. Okrem týchto dobrých vlastností majú aj svoje tienisté stránky. Sedmičky bývajú často pesimistické, strohé a niekedy môžu mať sklony k samotárstvu.

číslo 8

Hlavným znakom osmičky je túžba po moci a peniazoch. Rovnako ako číslo jedna a päť sú osmičky vodcovské typy. Sú vytrvalé, milujú riskovanie a úspech. Vedia veľmi dobre prekonávať prekážky, sú ctižiadostivé, idú si tvrdo za svojím. Osmičky majú veľmi dobré riadiace schopnosti, spoľahlivý úsudok a dokážu chápať ľudskú podstatu. Pre osoby so životným číslom osem je najdôležitejšou životnou úlohou pochopiť rovnováhu medzi dávaním a braním. Osmičky nevedia na svoj ​​úspech čakať, a preto hrozí riziko, že v danej veci úspešné nebudú. Dbajte teda na duševnú rovnováhu, náladovosť, odolnosť a posilňujte svoju odvahu!

číslo 9

Narodení v čísle deväť podnikajú cesty s cieľom získať cenné životné skúsenosti a stretávať sa s vplyvnými ľuďmi. Majú tiež schopnosť využiť svoje skúsenosti na to, aby oni sami alebo iní porozumeli životu. Narodení v tomto čísle hľadajú ideál. Zodpovednosť za svoje činy berú veľmi vážne. Veľmi dobre zvládajú problémy a rôzne úskalia. Deviatky majú analytické myslenie. Na rozdiel od iných čísel si nezakladajú na hmotnom zabezpečení, ale na pravde, láske a priateľstve. Pozor však na to, aby ste obnovovali zdroje svojej energie a nevyčerpali ich všetky pre ostatných. Venujte sa viac sebe a svojim vlastným aktivitám. Deviatky sa často uchyľujú k duchovnej tematike a uzdravovaniu ostatných.

číslo 11

Jedenástky majú zvýšenú vnímavosť. Vedia pochopiť a oceniť krásu všetkého, čo je okolo nich. Ľudia s číslom jedenásť sú veľmi vnímaví a žiaľ aj zraniteľní. Často dostanú od života poriadnu lekciu. Preto je veľmi dôležité, aby sa naučili so zvýšenou vnímavosťou žiť a vedeli vyhodnocovať svoje emócie. Jedenástky sú veľmi inteligentné. Medzi ich tienisté stránky patrí netrpezlivosť a zložitosť. Málokto im totiž rozumie.

O jasnovidnosti každého z nás

11.06.2015

Takmer každému z nás sa párkrát za život prihodilo, že mal nejakú predtuchu, ktorá sa vzápätí vyplnila. Alebo si položil otázku, na ktorú síce racionálne nebolo ako odpovedať, ale on napriek tomu odpoveď jednoducho vedel. Človeku sa tu a tam poodkryje rúška a nechá mu nahliadnuť do neznáma. Do rovín, ktoré sú síce neoddeliteľnou súčasťou našich životov, ale my [...]

Telenovely ako prejav trápnosti nášho života

08.06.2015

Mnoho ľudí sa pozerá na telenovely, ale iba málokto sa z nich sám pre seba vynasnažil vyvodiť nejaké hlbšie ponaučenie. Ponaučenie pre život, ktorý žijeme a ktorému práve telenovely nastavujú určité zrkadlo. Zrkadlo, v ktorom môžeme uvidieť svoju vlastnú tvár, alebo lepšie povedané, prázdnotu svojho vlastného života. S veľkou pravdepodobnosťou už asi každý [...]

Nakoľko nekompromisné sú prírodné zákony?

04.06.2015

Všetko, čo sme dosiahli z hľadiska vedecko technického pokroku, bolo dosiahnuté na základe znalosti prírodných zákonov. Prvé, čo bolo teda v tomto smere treba urobiť, bolo dosiahnutie zodpovedajúcej hĺbky, kvality a úrovne poznania, na základe čoho mohlo napokon dôjsť k celkom praktickému využitiu prírodných zákonov. Napriek všetkým našim vedecko technickým úspechom [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 113203x
Priemerná čítanosť článkov: 2695x

Autor blogu

Kategórie